Очаквам извинение за епитетите и обидите, заяви Мария Габриел. Тя подчерта,

...
Очаквам извинение за епитетите и обидите, заяви Мария Габриел. Тя подчерта,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Очаквам извинение за епитетите и обидите /на живо/

" Очаквам опрощение за епитетите и обидите ", съобщи Мария Габриел.

 

Тя акцентира, че за 9 месеца не си е разрешила нищо сходно. " Не съм нарушила Конституцията, указът е за назначение на министър председател. Всички министри, които и в този момент са такива, са поели ангажимент за интервал от 18 месеца ", добави Габриел.

 

 „ Тяхно право е да си създадат отказ, само че в този миг може да бъде изтълкувано по друг метод. България има потребност от държавно управление, непоклатимост, както и ясно да съобщи, че има потребност от кабинет на споделена отговорност. В него ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да бъдат равнопоставени. Тук идва и ясна поръчка за политическо посланичество. Сега е моментът да покажем своята отговорност пред България ”, сподели още кандидат-премиерът.

 

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов направи ретроспекция на събитията:

 

„ Преди 9-10 месеца в странна настройка взехме решение да има държавно управление. През това време дадохме десетки конференции. Учудвам се, че за тези месеци от ПП-ДБ не се научиха да употребяват прилагателни. Показаха същинското си лице нощес. Дадените от през вчерашния ден заявления за отвод са в нарушаване на сделката ни, че кабинетите ще работят при ротация за 18 месеца ”.

Припомняме, че след 16 часа през вчерашния ден в президентството се яви единствено преговорният екип на ГЕРБ-СДС, а по-късно се оказа се, че предлагането за състава на Министерския съвет е единствено тяхно.

 

Междувременно обаче президентът към този момент е подписал декрет и по този начин е дадена зелена светлина за гласуването на този състав на Министерския съвет в Народното събрание. Това евентуално ще стане още на следващия ден.

 

Ситуацията е без аналог в българската политическа история и в този момент въпросът е какви могат да бъдат ходовете оттук насетне.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР